torstai 22. tammikuuta 2009

Eräänlaisia painajaisia





1. Alkoholi

Kerroit, että Sinulla oli ollut tarvetta juhlaan ja olin siitä iloinen. Kuitenkin, iltasi raskas ylämäki kostautui nopealla pudotuksella alas ja teit jotakin järkyttävää.

En tiedä, kuinka Sinulla oli välineet.

Vaikka olit jo aivan hirveässä humalassa, väsynyt ja voimaton, laitoit käteesi tipan ja tippapulloon alkoholia. Kerroit nimenkin ja muistan miettineeni, onkohan se jotakin sellaista alkoholia, jota voi laittaa suoraan verenkiertoon.

Sinä olet nyt pelkuri. Et uskalla katsoa ihmisiä suoraan ja välttelet, vaikka tuskin kukaan edes huomaa. Et haluaisi lähteä minnekään, etkä tehdä mitään.

Kerrot, että jouduit sairaalaan. Siellä sinulle tehtiin vatsahuuhtelun lisäksi myös dialyysihoito.


2. Luokka


Luokassa oli hiljaista. Opettaja jakoi pöydällemme tarvikkeet ja sanoi, että näistä on sinun tehtävä itsellesi ateria. Kaikki aloitimme ja alussa näyttikin siltä, että tarvikkeita oli runsaasti, eikä oikeastaan olisi mitään ongelmaa.

En tiedä kenen oli vika, kuka unohti kertoa, että meillä on myös aikaraja näissä asioissa.

Ihmiset laskivat iloisesti

5

4

3

2

1

Tadaa!! Minulla oli ateria vielä kesken ja opettaja kysyi oppilailtaan, kertoiko kukaan Minulle.

Olin ärtynyt ja sanoin, että aion nyt tehdä ateriani joka tapauksessa valmiiksi ja muut saisivat tehdä mitä lystää. En juurikaan halunnut kohdata heitä. Koin, että minut ymmärrettiin väärin. Ihmiset lähtivät pois ja vain kolme jäi.

Kaksi kinastelivat keskenään sairaasta veljestä ja kolmas katseli minun työtäni. Puutuin asiaan ja haukuin tuota oppilasta, joka niin julmasti oli piittaamaton sairaasta lapsesta. Käytin kaikenlaisia voimasanoja kuvaillessani hänen saatanallista olemustaan.

Halkaisin vesimelonin. Sen sisässä oli jotakin aivan valkoista ja se valkoinen kuhisi pieniä eläimiä, bakteereja. Yritin leikata tuota osaa pois, mutta se oli aivan liian vaivalloista.

Huudahdin asiasta sairaan veljen siskolle ja jätin melonin siihen, jonkun toisen oppilaan pöydälle. Omani oli hyvin sotkuinen, ihmettelin sitä hetken, kuin myös sitä, että ateriani ei ollut lähellekään valmis ja kaikki tarvikkeet olivat lopussa.


3. Ikkuna


Me olimme tien toisella puolen sijaitsevassa rakennuksessa. Istuimme lattialla, kuin lapset ja keskustelimme keskenämme. Satuin katsahtamaan ulos ikkunasta vanhan palolaitoksen suuntaa, kun olin kertomassa ystävilleni, että tahtoisin käydä siellä tornissa.

Seinän läpi oli kuultanut hauskat portaat ja tasanteet. Olisin halunnut kiivetä niille. Tosin myöhemmin ymmärsin, että ne olivat jonkin toisen tornin portaita ja aivan toisella suunnalla.

Ikkunasta näin vanhan palolaitoksen katolla kävelevän usean ihmisen ja samassa yksi tytöistä astui harhaan. Käänsin katseeni pois ja olin hirvittävän peloissani. Kuulin heidän huudahduksistaan, että asia olisi ehkä nyt paremmin ja käänsin katseeni jälleen tilanteeseen.

Tyttö kiepsahti ympäri ja samalla kaksi häntä auttanutta miestä kaatuivat ja he kaikki lähtivät luisumaan alas katolta. Käänsin jälleen katseeni ja kuulin ihmisten huudoista, että he olivat tipahtamassa samaan paikkaan.

Kolme tömähdystä.

Tömps

Tömps

Tömps

Sinä alkoholikokemustesi riepoittelema hauras ihminen, olisit halunnut mennä katsomaan. Minä kieltäydyin jyrkästi. En voisi katsoa sitä.

Ei kommentteja: