perjantai 20. maaliskuuta 2009

Filosofia huone

Saksalaisen kauppaketjun liikkeessä on käynyt jonkinlainen laajennus. Tyttö astuu sisään äitinsä ja kummitätinsä kanssa, jota ei kuitenkaan muista nähneensä sisällä. Äiti ja tyttö katsovat tuotteita jokseenkin ihaillen. Kauppaketjun tuotteisiin on sekoittunut toisen vaateketjun tuotteita, kuten sukkia ja hajuvesiä. Heistä se on viihdyttävää ja he erkanevat.

Tilassa on puolivälissä hämärämpää, melkein pimeää ja tyttö päättelee lampun palaneen. Myyjät lajittelevat pimeällä kohdalla tuotteita hyllyyn. Tyttö huomaa ne toiselta puolelta.

Tyttö löytää muoviin pakattua kalaa, mutta ei sellaista mitä ottaisi mukaan. Hän ei näe kalan sisälle, eikä pidä siitä. Hän löytää myös erikseen kissoille ja koirille tarkoitettua, mutta epäilee pakkauksen olevan jotenkin liian löysällä, eikä ole varma uskaltaisiko edes koiralle tuota antaa.

Tyttö huomaa korttihyllyt. Niitä on monta riviä ja erilaisessa telineessäkin. Kaikenlaisia piirrettyjä taidekortteja, joista tyttö pitää ja niitä katsoessa, hänellä menee ajantaju. Tyttö kävelee kassoille tarkoituksenaan löytää äitinsä. Hän näkee äidin astuvan takaisin kauppaan etuovesta ja tyttö päättelee, että hän on tullut takaisin etsimään tyttöä.

Äidillä on vaaleita raitoja päässään, siitä tyttö tunnistaa hänet.

Kassoilla on tuttu poika ja tyttö ojentaa hänelle kaukosäätimen. Poika kertoo hämmästyneenä, että hänkin osaa käyttää sitä. Tyttö kävelee ulos ja istuu maahan, kaupan nurkalle lumihankeen. Siellä hänet ohittaa toinen tuttu poika, jonka tyttö yllättäen muistaa nähneensä sisällä. Poika esittää kaatavansa tytön päälle jotakin kannusta ja virnistää.

Tyttö yrittää päästä useaan otteeseen ylös, mutta jalat eivät kanna ja hän tipahtaa istualteen uudelleen ja uudelleen. Hän katsahtaa ulko-ovelle, jossa kassalla ollut poika seisoo usean tytön piirittämänä ja tyttöä hävettää. Hän vetää itsensä nurkan taakse piiloon.

Tyttö ymmärtää nähneensä unta ja hänen käsissään on unipäiväkirja. Nyt hän odottaakin jotakin saapuvaksi sisältä. Työntekijää, ystävää.

Tyttö ojentaa ystävälleen unipäiväkirjan ja pyytää tätä lukemaan kirjoittamansa tekstin. Ystävä näyttää jotenkin omituiselta ja hieman hermostuu tekstistä. Hän pyytää tyttöä seuraamaan itseään ja he menevät takaisin kauppaan.

Vasemmalla seinällä, siinä n. puolessa välissä on henkilökunnan ovi ja tyttö astuu ystävänsä perässä rohkeasti sisään. Hän vain kertoisi kysyttäessä, kenen kanssa on.

Sisällä on pitkä käytävä jonka varrella on "Filosofia huone". Se on suuri huone, jossa kaksi miestä pelaa kössimailoilla ja pallolla tennistä (ilman verkkoa). Ystävä ojentaa tytön päiväkirjan toiselle miehistä, joka ottaa sen sanomatta mitään ja alkaa lukea, vaikka peli on kesken. Mies nauraa, kun kaksi asiaa ei onnistu yhtäaikaa.

Ei kommentteja: