keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Olut ostoksilla


Oli pimeää. Tyttö kantoi mukanaa suurta lautaa, johon oli hakattu nauloja pystyyn. Se kävisi aseesta, tyttö tuumi ja ihmetteli, miksi hänellä sellainen oikeastaan onkaan. Hän matkasi kioskille ja huomasi ihmeekseen sen edessä pojan auton. Tyttö ei ollut enää pojan ystävä, mutta luuli silti tietävänsä, että pojalla ei enää ole ketään tässä kaupungissa ja miksi juuri tuonne kioskille? Sehän oli tytön kodin lähellä.

Tyttö luuli jopa hetken, että poika olisi siellä hänen vuokseen, mutta erehtyi. Pojan seuraan liittyi toinen poika ja he astelivat ennen häntä kioskin sisälle. Tyttö asetteli lautansa nätisti pystyyn kioskin nurkalle ja meni sisälle. Ovella he näkivät toisensa, koska pojat ehtivät jo suorittaa ostoksensa ja tyttö tervehti heitä.

Pojat tervehtivät takaisin ja tyttö hoiperteli tiskille, Ottaisin kaksi olutta.

Myyjä kysyi kumpaa kahdesta vaihtoehdosta tyttö mieluummin ottaisi ja hän valitsi. Hän ei tunnistanut kumpaakaan merkkiä ja olisi oikeastaan halunnut ostaa enemmänkin, mutta ei kehdannut. Hän huomasi noiden kahden vaihtoehdon alla pienen tölkin kukkoa ja olisi halunnut edes sen tilata ostoksiin mukaan, mutta ei kehdannut sitäkään.

Hänen ostamansa oluet olivat 1/2 litran pulloissa ja viinipullon malliset. Lasi oli ruskeaa ja tyttö epäili sen olevan sellaista tummaa olutta, mitä hän ei ollut koskaan maistanut aiemmin.

Pitää vain toivoa, että se on hyvää, hän mietti.

Ei kommentteja: